neděle 19. února 2017

MYŠLENKY VE ŠKOLE



Ahoj! Vítám vás u dalšího, maximálně divnýho fotočlánku..
Jednou za čas je potřeba odlehčit blog od obsáhlých článků, takže dneska to bude ,,alá vtipný", ale  zkrátka jsem sestavila článek, kde jsem vybrala něco z toho, co mi občas proletí hlavou během pobytu v tom ústavu... :D

Předem se chci omluvit, pokud nemají některý fotky takovou kvalitu, trochu jsme i spěchaly, ale snad se vám článek i tak bude alespoň trošku líbit..
Prostě důležitý je, se občas sám sobě zasmát (a udělat ze sebe idiota? :D)

A ještě něco k pravidelnosti, už po několikatý, vlastně asi po čtvrtý vychází článek v neděli, tak jsem se rozhodla, že to tak ponechám, a bude vycházet skoro vždycky v neděli, neříkám, že vždycky, ale budu se snažit to dodržet.
A článek, který vyšel před 14ti dny, nabral přes 1 100 přečtení!! Je to úplně úžasný, a stále nevím, co na to říct. Na dalším rozhovoru už pomalu pracuju, akorát to bude trošku složitější, než předešlý dva.. a navíc, tenhle člověk je celkem speciální a pro mě hodně vyjímečnej, takže taky musím kompletně vybrat a zapracovat na promyšlených otázkách, snad víc, než kdy jindy a vybrat nějaký supr datum. Zatím je to jenom v rozpracování, takže je to v nedohlednu.

A taky už snad už brzy nový vzhled blogu pro počítače...♥

Toť pár (hodně) slov k úvodu a můžeme se vrhnout na samotný MYŠLENKY VE ŠKOLE! :D
Pokud se v něčem najdete, dejte mi vědět! :D
A PROSÍM, berte to s NADSÁZKOU! :D
Jo a nevšímejte si těch dvěří v pozadí, některé věci se prostě dějí a vy nevíte proč :---) 
A ještě poslední věc, většina fotek je v rudým tričku, jen asi 3-4 jsou v jiným oblečení, to bylo foceno v jinej den.

 ,,KOLIK TI VYŠLO?" ,,TOLIK, A TOBĚ?"

 

,,TAHLE LÁTKA MĚ FAKT BAVÍ!"

 

*KDYŽ UŽ MOZEK NEMŮŽE, TAK TI SOUSED POMŮŽE*

 

,,JÁ TO KE SVÝMU ŽIVOTU NECHCI UMĚT"

Tahle je rozmazaná, ale mně se líbí víc, než ta, co rozmazaná nebyla... :D

 

,,CHÁPOU VŠICHNI?" *NO TAK URČITĚĚ!*


,,TO TAM NEDÁ, TO SE NEUČ.."

 

,,JO AHA.. ONA TO TAM DALA?"

 

 

,,TY MÁŠ ZA JEDNA? NO.. MĚ TO NEZAJÍMÁ"

 

,,TY MÁŠ ZA ČTYŘI? TAK TO BYCH FAKT NECHTĚL.."

 

,,JÁ VÍM, JÁ VÍM... MĚLI JSME NA TO CELÉ PRÁZDNINY"

 

,,K ČEMU MAJÍ VŠICHNI TO PRAVÍTKO?"

Představte si tam lidi, díkyy :)))

 

,,CO TO TAM PÍŠE??"

 

,,PROČ SE VŠICHNI TAK SOUSTŘEDÍ?"

 

,,NA CO SE JÍ JDE JAKO PTÁT? CO KDYŽ JÁ TO TAM MÍT NEBUDU?"

 

,,DNESKA SE TO UŽ VÁŽNĚ NAUČÍM"

 

,,ZA DOBU STRÁVNOU V TOMHLE ÚSTAVU.."

JSEM MOHLA BÝT, TŘEBA V KANADĚ? :)))

(TYPICAL ME, HAH)

 

,,JÁ UŽ TO MÁM VŠECHNO..!"

 

,,JO DNESKA VÁM TO ... MMM NESLUŠÍ VÍC, NEŽ OBVYKLE"





 ,,BUDU DĚLAT, ŽE SE SOUSTŘEDÍM, ONA MĚ NEVYVOLÁ.."

...NEBO SNAD JO...?" 
Dokonce jsem se za cestu k tabuli stihla převlíknout! :--)

 

,,TO, TO VÍM JAKO JEN JÁ?"

vypadám jak knedlík, lel

 

,,TO, TO VÍ VŠICHNI.. KROMĚ MĚ?"

 

,,??????????????"

 

... TA CHVILKA NAIVITY... ,,TENHLE TEST JSEM ZVLÁDLA SKVĚLĚ!"

 

,,KDYŽ TEN TEST PODĚLÁM, POŘÁD MI BUDE VYCHÁZET DVOJKA..!"


Tak a to je pro dnešní článek už úplně všechno! :D
Moc děkuju za přečtení a za vaší neustálou podporu, tolik přečtení a všeho, moc si toho vážím a těším se, až vyjdou všechny články, které mám v plánu a třeba i ty, který mě napadnou úplně spontánně..
Vaše S.O.S ♥

  Sledujte mě na INSTAGRAMU a SNAPCHATUsaraviskova

A Zuzku, které DĚKUJI ZA POMOC zuzkanohelova






neděle 5. února 2017

ROZHOVOR S KUBOU MAHDALEM - MAHDIES.COM



Ahoj! Tohle je můj druhý rozhovor na blogu!
Bude nejspíš trošku serióznější, než ten předešlý, ale i u tohohle, jsem se několikrát zasmála a mám z něho obrovskou radost!

Rozhovory mě baví, už jen z toho důvodu, že lidi se kterýma rozhovor dělám, pro mě něco znamenají, něčím mě inspirují a nebo jsou zkrátka něčím zajímaví. Navíc na otázky, na jaký se ptám, se většinou při osobním setkáním nezeptám... :D

Já Kubu znám díky kapele Sebastian, až pak jsem zjistila, že právě on natočil tolik videoklipů, který jsem znala dřív než jeho, takže až budete sledovat Óčko, dejte pozor, až někde uvidíte uvidíte ,,DIRECTED BY MAHDIES" to už totiž po přečtení tohodle článku budete vědět, o koho se jedná!

Pavel Calllta - Jeden Team

Jo ještě jedno fakt velký UPOZORNĚNÍ  ne všechny zajímavosti pochytíte při prvním přečtení, nebo alespoň já jsem se při tom šestém dozvídala další věci, který jsem předtím asi nezaregistrovala! :D

KRÁTCE O KUBOVI:

- Jmenuje se Jakub Mahdal (což jste uričtě z názvu nepoznali :---) )
- Je mu 26 let
- Je to kytarista v kapele Sebastian a natočil spoustu videoklipů (a sestříhal), pro mě asi neznámější od Pavla Callty  - Propojeni, nebo Jeden Team, Sebastian - Hvězdy, nebo Pokáč - Co z tebe bude, Voxel - V naší ulici.. No, je toho fakt moc. Ale kdyby se z toho dělaly přijímačky, tak se to klidně naučím.. :--)
- Dva světlý pramínky ve vlasech jsou pro Kubu specifický,i když jsem si občas myslela, že je jen jeden, a neptejte se mě, jak jsem to dokázala.. :D


Teď už se pusťte do čtení samotného rozhovoru! :) 

Mimochodem, Kuba taky píše smajlíky, takže.. - můj člověk :D

- - -

Na instagramu tě sleduji už delší dobu a vlastně mě nikdy nenapadla otázka, která by mohla zajímat víc lidí.. Jak jsi se seznámil se Sebastianem a stal se členem jeho kapely?

 Je to trošku podivná story:) Sebastian vyhlásil konkurz na kytaristu a náhodou jsem na to narazil na facebooku. Dlouho jsem o tom přemýšlel a nakonec jsem napsal email. Docela dlouho se nikdo neozval, tak jsem kouknul na koncerty a zrovna hráli v Praze, tak jsem se šel podívat. S Ríšou už jsem v minulosti jednou točil video, takže bylo fajn, že jsem se s někym z nich znal. Po koncertě jsme se domluvili, že se sejdeme na zkoušku a od té doby spolu hrajeme:) Je to v podstatě taková malá velká "náhoda". (i když náhody neexistujou!:)


Hraješ, nebo hrál jsi i v jiných kapelách?
Hraju v kapelách asi od 13let a bylo jich zhruba 10. Není moc možné stíhat jich v současnosti více.

 V létě bylo nejvíce koncertů a festivalů a muselo to být hodně náročné, dlouhé cesty a klidně i několik koncertů denně, jak jste to zvládali?
 Když jsem na začátku viděl seznam koncertů na léto, tak jsem si myslel, že to není možné zvládnout, protože jich bylo fakt hoooodně,ale zvládli jsme to. Občas už to bylo trošku šílený, ale vlastně to byla zábava jezdit po celý republice, kde na tebe vždycky čekají lidi, kteří znají vaše texty.


Těšíš se na turné k CD Hvězdy? Je pro tebe tohle turné něčím speciální?
 Těšim se hodně, protože vlastně můžeš vymyslet něco, co ještě nikdo nikdy neudělal a je to jen na nás, jak to vlastně celé bude vypadat a působit a to je velká výzva:) Je to naše první oficiální tour, tak snad někdo příjde:)

Jaká je tvoje srdcová písnička ze Sebastianova CD? Jaký styl hudby posloucháš a která písnička tě nikdy neomrzí?
 Od první chvíle jsem měl nejraději Hvězdy, ale v současnosti je to Vesmírná:) Poslouchal jsem vždycky dost kytarových  kapel se zpěvačkou ala Paramore, Guano Apes, Flyleaf apod, ale nemám už to teď tak žánrově omezené a baví mě dost třeba i hip-hop, ale ne všechen.
Když zůstaneme u tvé práce, baví tě víc točit videoklipy, nebo hrát v kapele? Živíš se kromě tohodle ještě něčím jiným?  
 Natáčení beru víc jako práci a hraní jako zábavu, ale v hodně věcech si je to dost podobný. Podle mě bych nemohl fungovat bez jednoho nebo bez druhýho. Věnuju se hodně natáčení klipů, což je k muzice hodně blízko, takže je to vlastně takovej můj svět propletenej. Víc už toho stíhat ani nemůžu a živí mě obojí.

Na jaký videoklip jsi zatím nejíc pyšný? A ze kterého máš největší zážitek?  
Nejvíc se můžu postavit za klip "Propojeni" od Pavla Callty, protože je to nejvíce podle mých představ. Celej nápad s tou skleněnou krychlí byl dost šílenej a nečekal jsem, že to zvládnem zrealizovat:-D ale největší zážitek mam určitě z klipu pro "Digital Fever - Daylight is gone", kterej byl natáčenej v Thajsku a měli jsme na ten celej trip jen 5dní, protože jsem se musel vrátit na vystoupení na ČT1 se Sebastianem:)

Který videoklip ti dal nejvíc práce?
Ze všech klipů asi nejnáročnější co se týče příprav, produkce, rekvizit apod. byly určitě Hvězdy. Brzy vyjde video ze zákulisí natáčení. Možná se to nezdá, ale když se zamyslíš nad každou věcí, která v klipu je a někdo jí musel sehnat nebo vyrobit, tak je to vlastně dost velkej blázinec.

Už vyšlo najdete ho ZDE

Pro mě osobně jsou Hvězdy skvěle zpracovaný klip, jak vás napadlo dát dohromady tohle prostředí a celý videoklip sladit takhle?
Hvězdy jsme vymýšleli se Sebastianem, protože má dobré nápady a vize a já jsem do toho přimíchal vizuální věci a hned jsem věděl, kde to budeme natáčet:) Jediný co nás trošku zaskočilo byla ta strašná zima a i když jsme měli vyhřívaný třeba vložky do bot a velký teplomety, tak to bylo dost nesnesitelný a zamrzla nám třeba voda v rybníce, takže jsme rozráželi led :D


Jak tě napadlo, říkat si Mahdies? 
Je to podle příjmení "Mahdal". "Mahdís" už říkali bratrovi a já jsem byl malej Mahdís, takže mi to nějak zůstalo:)

Kdy a jaký videoklip jsi poprvé natočil, je ještě někde k vidění?  
Už vlastně na základce jsme natočili s kamarádem takovou šílenost jak lítáme po baráku, ale první tak nějak víc oficiální klip, který vyšel v roce 2008 je tenhle kde dokonce taky hraju, protože to byla moje kapela. Točili jsme to kvůli jedný soutěži klipů a strašně jsem věřil, že to vyhraje a dneska s odstupem se tomu spíš hodně směju:-D

 Co tě při natáčení, vytváření.. videoklipů baví ze všeho nejvíc?
Baví nás ta strašná svoboda, že můžeš vytvořit cokoliv si vymyslíš a ještě větší závislost máme na zařizování věcí, který se zdají nemožný. Viz třeba postavit dvou metrovou skleněnou krychli  v lese (klip Propojeni) :-D často se stává, že prostě musíš sehnat něco co vůbec neexistuje - viz třeba ve Hvězdách 200ks provrtaných oboustraných zrcátek na lanku byl těžší úkol než se zdálo původně :) Baví mě taky, když to video má úspěch a lidem se líbí.

Točil jsi někdy nějaký film? Jaká to byla zkušenost?  
Točil jsem na škole celkem dost krátkých filmů a baví mě na tom ta připravenost každé scény, ale nebaví mě to, že to vzniká několik dní či týdnů či měsíců. U klipů je to trošku zrychlený, že od prvního nápadu to většinou do měsíce je vše hotové.  
Z natáčení videoklipu pro kapelu M2E - Družice

Jaký byl tvůj první koncert s kapelou Sebastian?
Když jsem nastoupil, tak jsme hráli dvě zrovna fakt podivný akce a už je od té doby nic nepřekonalo:-D Hlavně to bylo v únoru a bylo hrozně sněhu, že jsme tam málem ani nedorazili..

 Měl jsi trému při prvním koncertě a máš trému před koncerty běžně?
Koncertů jsem odehrál už hodně předtím, takže tréma už odešla, ale trošku mě dohání při přímých televizních přenosech, kde se může pokazit hodně věcí, ale naštěstí se klepu vždycky až po vystoupení, kdy už je to jedno :-D

Jak ses dostal k hudbě? Začal si s ní už od mala?
Hrál jsem asi od 7let na flétnu docela dlouho, pak asi 3x jsem byl na hodině trombonu (ale to mě naštěstí nebavilo:-D), pak jsem chodil na klasickou kytaru, elektrickou kytaru, zpěv a bicí. Zůstal jsem u kytary i když mam raději bicí:)


Když už jsme u tvého dětství, čím jsi chtěl být, jako malý? Splnilo se ti něco alespoň z části?
Už od mala jsem chtěl hrát v kapele a dost jsem tomu věřil a věnoval se tomu. Měl jsem ale i zvláštní období, kdy jsem asi 2roky vůbec nehrál a jenom jsem natáčel. Nevím proč to tak bylo, ale pomohlo mi to si uvědomit, že hudba je moje druhá polovina a že mi chybí.

Všimli jste si toho?
První člověk, kterej jako malej nechtěl bejt popelář! :D


Otázek ohledně práce už bylo dost, zbývá ti ještě volný čas na nějakou jinou aktivitu? Co tě ve volném čase baví? Čteš třeba knížky? 
Moc volného času mi nezbývá, takže když už nastane den volna, tak je to pro mě velkej svátek a opravdu hodně si to užívám. Kromě toho všeho natáčení a hraní mám ještě svojí trenérku, která se mnou občas vyběhne nebo zacvičí:-D


Co se týče jídla, vím, že tvoje přítelkyně preferuje veganskou stravu, co ti z ní nejvíce chutná? A co ti chutná nejvíce z toho neveganského? Jakému jídlu se vyhýbáš?
S Josefínou jsme oběhli už dost vegan restaurací a nejvíc asi ujíždíme na vietnamský zeleninový polívce s tofu. Celkově máme dost rádi vietnamský jídlo, takže třeba Bún bò Nam Bộ. Jinak jsem docela pizza guy a mam rád mexickou kuchyni. 



Řekněte mi prosím, že nejsem jediná, která si šla vygooglit co je to ,,Bún Bó nam Bó" :D  
 Sledujte Fínku: A její videa! ♥

Jakou činnost bys nejraději vymazal se svého denního režimu?  
Nenapadá mě zrovna nic, co bych chtěl vymazat. To co mě štvalo, už jsem vyřadil. Četl jsem knížku "Debordelizace hlavy", která dost jasně říká, že když tě něco nebo někdo štve, tak to vyřeš. Když se nad tim zamyslíš, tak za celej den můžeš narazit na strašně moc malejch věcí, který tě trošku štvou a když jich je za ten den hodně, tak se to v tobě hromadí. Může to znít směšně, ale vyházel jsem třeba strašně moc ponožek, protože mě štvali. Je to první věc, kterou si ráno oblečeš a když si vezmeš ponožky, který ti nesedí, tak už ti to prostě nabourá nějakou pohodu. Pak se k tomu přidá lednička, co se špatně dá otevřít, ohnutej klíč do dvěří, boty, který tě tlačí a zbytečně tě to prostě prudí. Trošku jsem odbočil od otázky, ale už jsem o tom párkrát někomu vyprávěl a pak i on začal vyhazovat ponožky :-D:-D      
Natáčení videoklipu pro Pokáče - Co z tebe bude

Vypiš tři věci, nebo činnosti, které nesnášíš a tři, které miluješ.
- Mytí nádobí, čekání na úřadě, zima než se zatopí v autě
      + hraní na bicí, natáčení živě hraných videí, mrkev s ananasem:-D  
Zima při natáčení oboustranných provrtaných zrcátek na lanku... :D

Jak tě napadlo, mít ve vlasech ten pramínek? (Proč jsi shodil dredy? :D)
Pramínky jsou dva a jsou inspirovaný filmem Sweeney Todd. Původně byly modrý, ale to se nehodilo k mýmu black&white oblečení :-D  Dready jsem měl 5let a strašně dlouho už jsem je chtěl sundat, protože jsem cítil, že ke mě nepatří. Ostříhal jsem si je sám, když jsem byl v Kanadě a nikomu o tom neřekl. Dodneška si pomatuju výrazy všech, když jsem se vrátil domů:-D  



A poslední otázka na závěr (zaručeně nejdůležitějsí :D), nebolí tě pusa z toho, jak se pořád usmíváš? :D 
Vlastně nejsem většinou tak vysmátej, ale nějak to jde samo na tom koncertě:-D 
Očividně.. :D


Tak a jsme u konce!
Děkuju všem za přečtení, pokud jste to dočetli až sem!
Doufám, že jste se dozvěděli něco nového a zajímavého a že vás tenhle rozhovor dostatečně přesvědčil o tom, že je Kuba neskutečně sympatický! :)

Rozhovor proběhl po E-mailu. Otázky jsem vymýšlela já, fotky jsou z:
Facebooku: Mahdies.com, pár i z instagramu
A děkuji za fotky i Kačce Aksamitový!

Další informace, najdete na www.mahdies.com Jsou tam backstage videa a jiná videa, než videoklipy.
Ale nic lepšího, než tenhle rozhovor stejně neexistuje, o tom nemějte pochybnosti.
  A uričtě se podívejte na krátký dokument, který Kuba natáčel, najdete ho TADY

Mějte se pěkně, a nevyhazujte ponožky a sledujte Óčko!
A sdílejte mě, ať má tenhle rozhovor fakt HYPE! :D


S.O.S ♥