čtvrtek 16. srpna 2018

BUDAPEŠŤ aneb VŠECHNO SE ZDÁ BÝT NEMOŽNÉ


První věc, kterou je potřeba podotknout - to, že by Budapešť někdy v budoucnu voněla, určitě nemožné je.

A teď bych vás mohla přivítat u nového článku.
Připravte se na scénky dojemné jak z amerického filmu, spoustu potu a ujišťuji vás, že fangirlování určitě také scházet nebude.

Tak tedy, takhle dopadl náš nápad na třídenní výlet do Maďarska, který vznikl v únoru. A končí mým článkem a nekonečnou spoustou vzpomínek (a potu).


Všichni máme sny. A všichni bychom v ně měli věřit. 
Jestliže si myslíte, že je to klišé, tak.. Chtěla jsem napsat, abyste přestali číst, ale vlastně ne. Čtěte dál, ať už si o tom pomyslíte cokoliv. V dnešním článku bych vám ráda povyprávěla tenhle neskutečný příběh, který započal na podzim roku 2015. 
Na citáty sice moc nejsem, ale během čekání na koncert, jsem si na jeden z toho mála, které znám, přeci jen vzpomněla. Autorem je Nelson Mandela a zní přesně takhle:
,,Všechno se zdá být nemožné, až do momentu, než je to hotové." 
Klišé, co? 
V první třídě se mi taky zdálo neuvěřitelné, že bych někdy v životě měla vyjít z devítky.

Tolikrát jsem si přehrávala v hlavě, jaké to bude, až nějaký ten moment, po kterém toužím, nastane. 
A ten moment sakra stojí za to. Pamatuju si, jak jsem si šla vyhledat, kdo je vlastně Shawn Mendes. Pamatuju si chvíle, kdy mi tenhle člověk vykouzlil úsměv na tváři, nebo mě rozplakal dojetím. Moc dobře si vzpomínám však i na dny, kdy jsem plakala po nocích do polštáře a jediné, co jsem si přála bylo, ho alespoň na chvíli zahlédnout, či slyšet jeho hlas. 
A i přesto, jak nemožné a neskutečné se to v tu chvíli zdálo, jak mi všichni opakovali, že se zbytečně trápím a stejně to časem přejde, celou tu dobu jsem nepřestala ani na chvíli věřit, nebo ztrácet naději. Věděla jsem, že ten den přijde, že už se od prvního dne odstartoval odpočet do dne, kdy si splním jeden ze svých největších snů.
Shawn Mendes mě to totiž neuvěřitelně inspiruje. Dělá mi radost a miluju jeho texty a písničky. Přirostl mi k srdci a nevidím na tom nic špatného. 
Moc lidí mi v tomhle tenkrát nerozumělo. Bylo to fakt těžké, protože mi to přišlo tak daleko. Ale kdybych věděla, že ten okamžik nastane tak brzy a že kromě jeho příchodu na stage mě rozpláče ještě mnoho dalších jiných věcí...

Celý 12. srpen jsme strávily v centru Budapešti a k večeru se vydaly k Budapest Eye, věděla jsem, že je to místo kouzelné, že si ho před půlhodinou vyfotil Shawn Mendes, a že mi to nápadně připomíná jeden z mých oblíbených filmů - Love, Simon. To jsem totiž taky podotkla hned, jak jsme Budapest Eye zahlédly poprvé. ,,Hele, to je skoro jak Love, Simon, to je cool." To jsem totiž ještě netušila.
A pak jsme se rozhodly, že si tam koupíme lístek, abychom viděly noční Budapešť. Čekaly jsme asi půl hodiny a během toho se ,,něco stalo." 
První věc - slečna ze Slovenska, kterou jsme v ten den potkaly nám oznámila, že ví, kde je hotel Shawna. Byl asi 100 metrů od místa, kde jsme právě stály. Páni, nic víc už mě v ten den překvapit nemohlo, že? Mohlo.
Už jsme skoro nastupovaly, když v tu chvíli moje oči zakryly něčí ruce.
No.
Shawn Mendes to asi nebude, že. Proč by to dělala Zuzka, když stojí vedle mě. A proč by se do centra města vracely Terka s Míšou? 
Tak jsem se otočila. A teď si opravdu nědělám legraci - všechno to bylo jako bych to sledovala ve zpomaleném záběru. Byla to Kačka Aksamitová.
Takhle - možná je třeba objasnit, že jsme se spolu v ten týden pohádaly, já z toho byla i dost na nic a hlavně tam Káťa vůbec neměla být. A najednou jsme všechny čtyři seděly uvnitř Budapest Eye (Všichni až na mě samozřejmě, prý viděly Shawna z okna, což není tak nereálné, vzhledem k tomu, kde jsme se právě nacházely, hah.)


A pak jsme do půlnoci čekaly před tím hotelem. 
Obdivuju slečny, včetně Kačky, které se snažily udělat organizaci s manažery a hlavně s fanoušky. Ale bohužel, lidí přícházelo stále víc a všechno to bylo příliš složité.
Potkat ho osobně, je také jeden z těch snů, navíc v ten den jsem u sebe v kapse měla jednu věc. (A on určitě taky, zdravím vás děvčata, doufám, že se teď smějete.)
Byl to dopis. Věděla o něm jen Barča a Lucka, která mi pomohla s překladem. Tak moc jsem chtěla, aby ho alespoň měl, i když šance na všechno tohle byly nulové. 

V ten den se toho stalo tolik. Netuším, kde ten dopis skončil. Vím jen, že jsem ho naposledy viděla v ruce jeho sekuriťáka. Předala mu ho Barča. Bez ní by teď ležel na poličce a čekal na nějaké ,,možná jednou."

V ten den jsem byla úplně ze všeho mimo. A na následující den jsem si vůbec nepřipadala připravená. Na to se totiž ani připravit nedalo.
Na tvrdých matracích a v hrozném horku jsem z dojmů z předšlého dne spala zhruba tři hodiny.
V sedm hodin ráno jsme byly v areálu Sziget festivalu, kde se koncert konal.
Organizace selhala. A to tím způsobem, že jsem viděla dvě slečny ležet na zemi a probíhající dav bezohledných lidí okolo nich. Kdybych se zastavila, skončila bych tam taky. Do teď je mi z toho pohledu na nic. Cestou jsem ztratila tašku, Zuzku, Kačku. Terka si rozbila koleno. Ale všechny jsme se nakonec našly. Slunce vystřídal příjemný stín a zbylé hodiny jsem se snažila respektovat lidstvo. Káťa s Bájou našly svou životní lásku. 

Ještě bych chtěla zmínit, že den před odjezdem jsme s Barčou stříhaly papírky s projektem. Protože Shawn si opravdu zaslouží to nejlepší, co mu my fanoušci můžeme dát. Rozhodla jsem se tedy, že vyzkouším vytisknout lístečky s instrukcemi o tom, kdy zpívat ,,HAPPY BIRTHDAY" Za zkoušku přece nic nedám.
Sice jsem si pak už říkala, že to stejně nevyjde, protože jsme lístečků mnoho nerozdaly..

Už u koncertu MØ, která vystupovala před Shawnem, jsem brečela. Byla jsem fakt celkem mimo, nemohla jsem se soustředit. Necháapala jsem, co vlastně děje. A přemýšlela jsem nad tím, i když lidé začali skandovat jeho jméno.

Podle údajů okolí.
13. SRPNA 2018 v 19:28 byly moje proudy slz už opravdu plně oprávněné.
Protože nastal okamžik, na který jsem čekala tři roky, vždycky mu věřila, vždycky v něj doufala. Zahlédla jsem poprvé v životě na vlastní oči Shawna Mendese. 
Toho člověka, který si od třinácti let brnká na kytaru v pokojíčku. Toho Shawna Mendese, který teď inspiruje svět.
Ten Shawn Mendes, kterému je v tuhle chvíli 20 let, který má na kontu hromady ocenění, tři alba a kolem sebe skvělý tým. 
Ten člověk, co si s kytarou v ruce a úsměvem na tváři podmanil dav padesáti tisíc lidí ze všech koutů světa. A já tam stála a všechno to sledovala. Viděla jsem to na vlastní oči a žila v tom okamžiku. Úplně jsem se mu oddala.
Já jsem to opravdu dokázala. A byly to jedny z nejkrásnějších okamžiků v životě.

Při Fallin' All In You jsem si uvědomila, že se pár minut dozvím, jestli vyšel můj projekt.
 Když zbývaly poslední vteřiny písničky, řekla jsem si. Tak, a teď se uvídí, co všechno jsem za pomocí svých kamarádů schopná dokázat. A když jsem si to řekla. Dav kolem mě zpívat Shawnovi k narozeninám a lidé se postupně přidávali. Přesně tak, jak bylo na mém papírku psáno, tak to ti lidé udělali. Jen jsem ohromeně zírala na to, že vedle mě stojí Zuzka, která mi Shawna ukázala, vzadu za mnou si brečí Káťa, Bája a jejich crush. Shawn děkuje. A začíná zpívat Never Be Alone.
Ty okamžiky byly doslova magické. Byla to úžasná show bez jediné chyby.

A pak svou show zabil i Kygo, kterého mám taky hodně ráda. Především proto, že má spolu s Justinem Jessem písničku Stargazing. Pro mě jednu z nejdůležitějších.
Na show jsem koukala z boční strany, protože předtím se na moje původní místo začaly tlačit davy opilých a divných lidí a nedalo se to tam vydržet. A tak jsem si mezerou mezi zábranama užila i koncert Kyga. A celý Stargazing probrečela. Vystoupení bylo neskutečně geniální. Úplně jsem se zamilovala a mohla bych se opakovat stále dokola. Všechny ty světelné efekty, konfety, ohňostroje, moje oblíbené písničky a uvolněná atmosféra.



Chci říct na závěr pár věcí.
Úžasnější ,,tým" jsem si okolo sebe nemohla přát. 
Děkuju Zuzce, Kačce, Barče, Míše a Terce za úplně všechno, protože ony vědí.
Měla bych poděkovat i mým dvěma strejdům a rodičům a všem, protože bez nich bych tam nikdy v ten den nestála. 
Přesvědčila jsem se, jak moc skvělý kamarády mám. A že jsme si všichni společně vytvořili neskutečný zážitky.
Kromě polštářku (jmnoval se Milan), jsem v Budapešti snad nic neztratila. Spíš jsem toho spoustu získala.
Dostala jsem fajn přivítání na hranicích Slovenska. Málem požádala o ruku prodavače ve Starbucku. Ten dopis pro Shawna se právě teď někde nachází a moje polička to určitě není. Rozbrečela jsem se u Budapest Eye. Slyšela živě Stargrazing. A splnila jsem si jeden ze svých největších snů. 
Jsem neskutečně vděčná.

Věřte tomu, o čem sníte a nenechte si do toho mluvit. Jednou to vyjde a já vám věřím.
Děkuju všem.
Stále jsem ještě plná emocí. Neskutečně mě to inspirovalo, někam mě to posunulo a jsem neskutečně šťastná za to, jak to všechno nakonec dopadlo.

Děkuju.
Sára.




sobota 11. srpna 2018



Já vím, že právě přicházím s hodně neoriginálním formátem.
Ale být za každou cenu originální není vždycky jednoduchý. Myslím, že hlavní je si to pojmout po svým, pak bude originálním snad i takhle profláklý koncept. Doufám v to.
Většina předešlých článků byla z koncertů. Dva z nich jsem četla dokonce já sama a to hned několikrát. Jedná se o článek z koncertu Harryho a o článek z koncertu Nialla. Abych byla upřímná, svoje články si před vydáním několikrát zkontroluju a po publikaci už je znovu nečtu. Tyhle dva jsou však výjimka, protože mi tyhle okamžiky vážně moc chybí a je to jedna z možností, jak si je znovu připomenout.

Opět tedy přicházím s ,,hudebním" tématem. I přesto, že hudbě absolutně nerozumím a sama bych na nic nezvládla zahrát. Co se však týče různých intrepretů, dokážu ze v hudbě fakt vyžívat a nejraději se v ní hledám a pak znovu ztrácím.
Už dávno mi nezáleží jen na tom, jak písnička zní, ale také, co v ní interpret zpívá, co nám vypráví a sděluje.

Žádný žánr vybraný nemám. Prakticky mi nevadí vůbec nic a poslouchám od každého něco. Jsou ale žánry, které vůbec nevyhledávám. Za poslední dobu jsem zjistila, že nemám nejmenší problém poslouchat styly, které mě dřív vůbec nebraly, nebo taky největší vykopávky, co na Spotify najdu.

Už dávno se netrápím s tím, jestli se někomu nelíbí, co poslouchám.
Bylo by dobré vědět, že pro mě je hudba nejlepší kamarád. Když se trápím, i když jsem šťastná. Když si sednu v noci na otevřené okno a pozoruju hvězdy. Když nechci nic a nikoho slyšet. Když píšu. Když jdu spát. Když vstávám...
Jo, takže vlastně svým způsobem nic jiného nedělám.
Poslouchání hudby nebude nikdy ztracený čas. Nikdy.
To, co zrovna poslouchám se většinou odvíjí na mojí náladě. Ale občas se moje nálada odvíjí od toho, co poslouchám...

Na konci článku najdete odkaz na můj playlist na Spotify.

JULIA MICHAELS

 Julia byla Niallovou předskokankou na evropské části Flicker World Tour, takže jsem měla možnost její vystoupení slyšet a zhlédnout.
Ukazovala neskutečný projev vděčnosti, naživo zpívala skvěle a už znám každou její spolupráci a celé její EP Nevous System, z něhož se mou nejoblíbenější písničkou bezkompromisně stala DON'T WANNA THINK.
WORST IN ME si pamatuju z koncertu a je taky skvělá.
 JUMP mě taky hodně baví a tenle týden jsem si stihla zamilovat ještě HURT SOMEBODY od Noah Kahana, kde Julia hostuje.
Jak její EP, tak všechny písničky formou spolupráce, mám zkrátka hodně ráda.

Když jsme u předskokanů sólo turné One Direction.
Harrymu předskakovala MABEL. A od ní si čas od času ráda pustím FINE LINE a FINDERS KEEPERS. Protože mi ten den vždycky dost dobře připomene a co si budem, je to fakt chytlavý.



JAMES BAY a jeho HOLD BACK THE RIVER, která ve vídeňským Gasometeru taky zazněla. Těsně před tím než své vystoupení začal Niall. Jeho alba patří na můj ,,list alb" které bych si ráda poslechla a mám to v plánu.

Akutálně se mi dobře píše u BEAUTIFUL od Bazziho z alba Cosmic. Další album, které bych ráda naposlouchala.

CAMILA CABELLO

Miluju písničky ALL THESE YEARS, REAL FRIENDS a NEVER BE THE SAME.
Mimo album mě baví I HAVE QUESTIONS a CRYING IN THE CLUB.

BEBE REXHA

  SELF CONTROL mi vždycky zvedne náladu z nuly na sto.
Ještě mám v oblibě I'M A MESS a nejraději mám KNEES.



KODALINE - HIGH HOPES (osobní srdcovka)


THE CHAINSMOKERS - THE ONE (a klasicky všechny profláklý singly.)

TROYE SIVAN - YOUTH

TAYLOR SWIFT, ED SHEERAN - END GAME

TAYLOR SWIFT - DELICATE 

JAMES ARTHUR - NAKED (opět bych si ráda poslechla i obě alba.)



TATE McRae - ONE DAY

MILEY CYRUS - BUTTERFLY FLY AWAY a THE CLIMB
(Milovala jsem tyhle písničky už jako malá.)

HALSEY - SORRY

FRANK OCEAN - THINKIN BOUT YOU


JUSTIN JESSO - MY BODY

DUA LIPA - NO GOODBYES

SELENA GOMEZ - BACK TO YOU

NICO SANTOS - ROOFTOP, SAFE

KHALID - LOVE LIES


CHARLIE PUTH 

Akutálně naposlouchávám album VOICENOTES. (A mám crush.)
THE WAY I AM
DONE FOR ME
IF YOU LEAVE ME NOW
THROUGH IT ALL
PATIENT
LA GIRLS
 Jsou v tuhle chvíli nejoblíbenější z alba.


HURTS

Jejich alba taky zatím ještě neznám, ale často si pouštím:
BEUATIFUL ONES
STAY 
WONDERFUL LIFE
READY TO GO
WINGS

IMAGINE DRAGONS

Z alba EVOLVE je to stoprocentně NEXT TO ME
WALKING THE WIRE
 RISE UP
 I'LL WAKE UP TO YOU
START OVER a MOUTH OF THE RIVER
A hodně velkou srdcovkou je NOT TODAY.




Teď přijdou moje absolutní srdeční záležitosti.

CALUM SCOTT

Jeho album ONLY HUMAN. Celé to album miluji od začátku až do konce. Ta hudba, jeho hlas a to, o čem vypráví jeho texty.
Nemám žádnou vyloženě nejoblíbenější, protože mám ráda vážně každou. Nejblížší se mi ale staly písničky ONLY YOU, HOTEL ROOM a DANCING ON MY OWN.

Je to jedno z těch alb, kdy si při poslechu v hlavě utvářím představu o tom, jaké by to bylo, slyšet tohle všechno živě.



LENNY

Od koncertu, na kterém jsem byla minulé léto, mě Lenny vážně hodně baví

Z alba HEARTS je to bezpochybně skladba GHOSTS a RELEASE ME.
Celé EP s názvem ALL MY LOVE mě vždycky snadno rozpláče. Nejraději mám LETTER TO YOU.
A z EP FIGHTER jsou to písně I'M READY a MY BONES.

KING PRINCESS

Nedávno vydala EP s názvem MAKE MY BED.
Znám jí od doby, co její písnička 1950, (bez kompromisu moje nejoblíbenější), zazněla pár vteřin po tom, co Harry odešel z pódia na koncertu v Mnichově.
Kromě 1950 obsahuje EP ještě písně TALIA, UPPER WEST SIDE, HOLY a MAKE MY BED. Všechny je mám fakt dost ráda.

ED SHEERAN

Eda jsem třeba před vydáním DIVIDE neposlouchala. Po vydání mě však začal bavit.
Z alba DIVIDE mě baví každá písnička a nejraději jich mám asi 9, což je více, než polovina. Takže je zbytečné, tady vypsiovat takový seznam. SUPERMARKET FLOWERS, SAVE MYSELF, HAPPIER nebo NEW MAN patří mezi ně.

Hodně mě baví ještě album X.  Na Spotify ráda poslouchám tu WEMBLEY EDITION.
Nejčastěji poslouchám ONE, TENERIFE SEA, TAKE IT BACK, RUNAWAY nebo ENGLISH ROSE.
Nejraději mám teď soundtrack k filmu Hvězdy nám nepřály ALL OF THE STARS.

KYGO

Norský DJ Kygo a jeho skladby beru vždycky především jako oddechovku. Moje mamka tenhle ,,ducduc styl" jak tomu říká, nemá vůbec ráda. Ale jak už jsem psala, nemám žádné vybrané žánry, takže ani tenhle styl není v mém pomyslném playlistu žádný problém.
Miluju album KIDS IN LOVE a to konkrétně úplně všechno. Za zmínku stojí SUNRISE, STRANGER THINGS, NEVER LET YOU GO nebo PERMANENT.
EP STARGAZING je pro mě taky skvělá záležitost.
A novinka s Imagine Dragons  BORN TO BE YOURS mě taky dost baví.
Kygo ve spolupráci s Justinem Jessem vydal písničku STARGAZING, která se pro mě z mnoha důvodů stala jednou z nejoblíbenějších písniček vůbec. Kdyby měly nějaké písničky být součástí DNA, tahle bezpochyby patří mezi ně. To jen tak pro přirovnání, co znamená pojem ,,nejoblíbenější písnička vůbec."


ZAYN

 Album Zayna MIND OF MINE je zvláštní věc sama o sobě.
Mě samotnou však překvapilo, jak ho nakonec dost ráda poslouchám.
Další oddechovka, z 18 jich se vší vážností miluju 12.
FOOL FOR YOU, BoRdErSz, sHe. Líbí se vám jedna, bude se vám líbit i další..

Jinak mám rád i samostatně vydané singly, mimo tohle album.
Nejblíže je mi DUSK TILL DAWN a to z mnoha různých důvodů.
LET ME a ENTERTAINER mě taky dost baví.
A novinka SOUR DIESEL je taky skvělá.


LIAM PAYNE

Co se Payna týče, jeho sólové písničky mě baví spíš v akustické verzi. Třeba akustický BEDROOM FLOOR. Nejraději mám Strip That Down, protože si vždycky vzpomenu na léto  2017. A GET LOW je super. Každopádně Liama mám ráda jako člověka, což asi nechápete, ale já ano, protože je schopný svůj volný čas strávit tím, že fanouškům hraje na balkoně před hotelem. Myslím si, že všichni z 1D svou slávu umí využít i v prospěch ostatních lidí. A proto tady Liama zmiňuji. A taky protože má skvělej hlas.
Každopádně čekám na album a jsem dost zvědavá!


 A protože většina mých čtenářů je z Instagramu, kde se najde dost lidí z dvou mých nejoblíbenějších fandomů. Nezklamu je a  považuju za povinnost zmínit i posledních 5 interpretů, těch nejsrdcovějších vůbec. Osobnostmi, texty. Častokrát mi radost udělá jen jejich nové fotky na Instagramu.
To bude puberta, promiň mami. :)


LOUIS TOMLINSON

V deseti letech můj první crush.
Pro jeho album už jsem si na svou poličku šla minimálně dvakrát, než jsem si uvědomila, že prozatím ještě žádné nemá, ale že mu i tak nic nebrání v tom, aby patřil mezi moje srdcovky.
Všechny 4 písničky považuju za srdeční záležitost. Dokonce i tu pátou, kerá existuje jen v hrozný kvalitě na youtube a je stará několik let. (Kdo věděl, že mluvím o LOOK AFTER YOU? :) )
BACK TO YOU, MISS YOU, JUST LIKE YOU a spolupáce se Stevem - JUST HOLD ON. Pro někoho ,,písnička jako každá jiná, kterou dneska někdo vydá."
Pro mě ale určitě ne.
Písničky, které mi za každé situace zlepší náladu a pomůžou mi postavit se na nohy, když je to potřeba. (Ověřeno.)

NIALL HORAN

Mohla bych se opakovat neustále.
Celé album FLICKER miluju a slyšet ho živě byl pro mě jeden z mnoha splněných snů.
Nelze popsat jedinou písničku, kterou bych měla nejraději. To album miluji jako celek. Kdybych měla vypsat alespoň nějaké, tak nejspíš:
ON THE LOOSE, FLICKER, SINCE WE´RE ALONE či MIRRORS. 
Nebo novinka k animáku Smallfoot FINALLY FREE. 



HARRY STYLES

Stačí, když řeknete jeho jméno a okamžitě mám lepší náladu.
Jeho hlas, osobnost, styl, hudba, texty, Všechno. Celej tenhle člověk.
Vím, že ho neznám osobně, ale svého postavení využívá jak nejlépe dovede. Fanouškům věnuje lístky. Rozdává jim pizzu, když čekají dlouhé hodiny před koncertem, merch nekřičí jeho jménem, ale ,,posláním."
Je to neskutečně silná osobnost. A jsem vděčná za 27. březen a taky vždycky budu.
Jeho album mě nikdy neomrzelo. Nejblíže je mi MEET ME IN THE HALLWAY, ale opravdu poslech každé písničky je pro mě vždycky zážitek. Takže CELÉ ALBUM.

ONE DIRECTION

Už jsem se o nich na svým blogu taky zmiňovala mnohokrát, takže raději rovnou přejdu k písničkám. Jak sólo, tak kapela mě prostě hodně baví.
Pět alb.
Znám každou písničku. Znám i ty, které na těch albech nejsou.
A každou mám ráda.
 Některé míň, některé víc. Některé mi náladu zlepší, jiné mě rozbrečí.

UP ALL NIGHT
Berme ohled na vydání v roce 2011. Ale od prvního alba udělali posun doslova až ke hvězdám.
MOMENTS. ONE THING. SAME MISTAKES.
 Ty jsou mé nejoblíběnjší.

TAKE ME HOME - nejradši mám z toho alba LITTLE THINGS, avšak celé to album má automaticky rád každý, kdo má rád One Direction. Protože film This Is Us jsem viděla nespočetkrát, a protože ty písničky jsem milovala, když mi bylo deset. Na stylu nesejde, ráda se k nim vracím.

MIDNIGHT MEMORIES - to album vždycky poslouchám celé, ale nejsilnější je pro mě STORY OF MY LIFE a DON'T FORGET WHERE YOU BELONG.


FOUR - bez pochyb písničky SPACES, STOCKHOLM SYNDROME, 18 a FOOL'S GOLD.

MADE IN THE A.M. - pokud nemáte tu tendenci poslouchat celá alba, zmíním alespoň INFINITY, IF I COULD FLY, A.M., nebo LOVE YOU GOODBYE.

Všechna tahle alba mě baví. Styly se shodují s dobou, kdy byla alba vydaná a vždycky je poslouchám jako celek.

A singl HOME mimo všechny tyhle alba je pro mě taky hodně velká srdcovka.


SHAWN MENDES

Jelikož o něm letos ještě uslyšíte, nechám si všechno na ten budoucí článek a řeknu jen to, že ze všech interpretů je pro mě Shawn největší inspirace už několik let. A proto ho zmiňuji jako posledního.

Znám každou písničku. A všechny mě svým způsobem baví.

HANDWRITTEN, ILLUMINATE a stejnojmenné album SHAWN MENDES.
Album po albu je slyšet neuvěřitelný posun a opravdu mě zatím nikdy nezklamal a ani neomrzel. A ani by mě nenapadlo, že by měl.

Z alba HANDWRITTEN mě nejvíce baví MEMORIES IMAGINATION nebo KID IN LOVE, A LITTLE TOO MUCH..
Z ILLUMINATE je to se vší jistotou UNDERSTAND. Každou tu písničku mám bezpochybně ráda, ale tahle pro mě znamená nejvíce.


A jeho třetí self-titled album? Jsem maximálně nadšená.
Vážně se stále posouvá a neustále překvapuje.
Momentálně je u mě na denním pořádku maximální fangirlování na tohle album.


Dala jsem si vážně těžký úkol, abych vyjmenovala jen pár písniček, protože každá minuta toho alba je podle mě požehnání.

FALLIN´ ALL IN YOU, YOUTH a MUTUAL, LOST IN JAPAN a LIKE TO BE YOU (kde hostuje JULIA ♥).
Nemám problém s radostí vypsat celé to album..
Mám ho poslech po poslechu raději a raději.

Kromě toho mám ráda DON'T WANT YOUR LOVE a LOST, které se nevyskytují na žádném z alb.

-------
Závěrem bych ráda sdílela ,,amatérskou" práci Artura a Anet Šoltysové. Cover na píseň Jealous i s hezky zpracovaným videoklipem. Dobře se sleduje, dobře se poslouchá a ještě líp se u toho brečí.
Klikněte SEM

Upřímně doufám, že díky mě třeba objevíte někoho nového, nebo dáte šanci nějakému albu.
 Já sama bych poslech hudby zařadila mezi mojí oblíbenou činnost. Jde to prakticky kdykoliv a kdekoliv, je to pro mě často odpočinek, odreagování a navíc pár hodin angličtiny navíc.
V dnešní době máme štěstí v tom, že máme téměř neomezený výběr, takže je nemožné, aby si každý nenašel ,,to svoje."
Máme možnost navštěvovat koncerty a snadno sdílet vlastní tvorbu.

I mně často trvá, než se přesvědčím k tomu, naposlouchat nějaké nové album. Ale pak mám z toho většinou neskutečnou radost. Hudbou se obklopuju ráda a určitě jsem tady mnoho písniček zapomněla zmínit.


Pokud i vy máte nějakého oblíbeného interpreta, album, nebo písničku, moc ráda přijmu všechny vaše typy, protože objevovat novou hudbu mě zkrátka baví.
A ať je toho co nejvíc!

Děkuju za přečtení všem. Snažila jsem se, aby to bylo co nejvíce přehledné.
Na závěr házím odkaz na můj playlist na Spotify, tak mi klidně potom dejte vědět, jestli jste si z toho něco oblíbili. Měla bych radost. ♥ 
Klikni sem ↓

PLAYLIST

Díky.
S.