neděle 30. dubna 2017

DĚKUJI, SLZO!


Ahoj! Dřív, než začnete pročítat tyhle řádky a vcelku nostalgický článek, na kterém mi hodně záleží... teda ne, že by mi na ostatních nezáleželo, ale tenhle má pro mě skutečně velký význam..
Ptáte se proč? Protože je třeba si osvětlit, co pro mě znamená Slza, co díky ní mám a zkrátka proč pro mě tak hodně znamenají...
Než to začnete číst, možná by bylo fajn podotknout, že každý to má jinak a každý si na to nejspíš udělá vlastní názor.
Já se za ten svůj ani trochu nestydím, řeči ostatních mě neberou, a jestli je něco, co je důležité na začátku zmínit ze všeho nejvíc.. za nic na světě bych uplynulé dva roky NEVYMĚNILA ♥
Tenhle článek bude i vcelku dost obsáhlá záležitost, všechno to na sebe ale navazuje, takže doufám, že to dočtete až do konce, protože jinak by to nemělo smysl..

Dnes je to přesně dva roky ode dne, kdy jsem měla možnost je poprvé vidět. Odehrálo se to 30.4. 2015 na Kunětické hoře u Pardubic a nedávno jsem si zjistila, že to byl jejich sedmý koncert od samého začátku.
Je pravda, že moje obliba k nim se ukázala už pár dní po vydání Lhůty záruční, ale řekla bych, že všechno se to pořádně odstarovalo až v tenhle den. 
Tenkrát jsem ničemu nerozuměla, všechno to bylo jinačí než dnes. Koncert si moc nepamatuju, upřímně.. zase jsem ho tolik nevnímala, protože ode dne, co jsem znala jejich tvorbu mě nejdřív zajímalo hlavně to, abych je viděla. Ale právě tenhle den mi pootevřel bránu do ,,světa koncertů"... Začala jsem si budovat čím dál větší pouto k tomuhle světu a lidem, které jsem postupně začala poznávat a zjistila, že autogramiáda je po skvělém koncertu s úžasnou atmosférou spíš třešnička na dortu dalšího prožitého zážitku.
Užít si koncert na plno u mě znamená i fotit spoustu momentek!

Je to něco, co mě momentálně tvoří a i když už teď si uvědomuji, že čím budu starší, tím na to nejspíš už nebude tolik času, nikdy na tohle období co bylo, je a doufám, že ještě pár let bude.. nikdy na to všechno nezapomenu..♥
Díky Lukášovi a Petrovi vznikají tyhle řádky a chci se o to s vámi všemi právě teď podělit formou tohoto článku!
A protože vím, že spousta mých čtenářů patří právě k ,,Slzaholikům" určitě mě většina pochopí.. a kdo ne, to už ovšem není můj problém.., protože to pochopí jen ten, kdo to pochopit chce.

Začneme úplně od začátku a věřte mi, že popisováním toho všeho, ze do těch okamžiků znovu dokážu vžít a vše si pamatuju úplně přesně... na to se totiž nezapomíná!
Začalo to už v roce 2014..
Projížděla jsem si Facebook (to byla tenkrát jediná sociální síť, kterou jsem měla).. hlavní stránku s příspěvky a na základě ,,To se mi líbí" se mi tam ukázala tahle fotka:


Pozastavila jsem se u toho, ale nijak jsem to neřešila, tváře mi byly neznámé a bylo mi celkem jedno, kdo to je a o co se jedná. Kdybych ale věděla, jaký význam pro mě ti dva budou mít, možná bych se nad tím příspvěkem pozastavila ještě o něco déle.

Pár dní potom už se ale začalo konečně něco dít!

Popíšu to tak, jak si to pamatuju, protože svým způsobem mám ten obraz stále v mysli, řekla bych totiž, že tím okamžikem to všechno postupně začalo, pokud tedy nebudeme puntičkáři, kteří by zmínili, že všechno začalo telefonátem Lukáše, který narazil na Petrovy covery..

Seděla jsem na gauči v obývacím pokoji, mamka žehlila a já přepla Óčko. Po pár písničkách tam hrála právě Lhůta záruční, a najednou mi byli něčím povědomí a možná jsem to už i slyšela... Hodně mě zaujala a hned jak skončila, jsem si písničku našla.


No a tak to vlastně začalo, tímhle malým, vcelku obyčejným, ale přesto významným okamžikem.
Ani jednoho z nich jsem tenkrát neznala dřív, tím narážím i na Petrovu tvorbu, dřív jsem jí zkrátka neznala, začala jsem ho sice sledovat, ale vždy jsem ho upřednostňovala jako zpěváka, protože to pro mě mělo vyšší význam a věděla jsem, že tím žije mnohem víc a i mně se to víc zamlouvalo.

Začala jsem si o nich zjišťovat víc, taky jsem v tu dobu opět našla tu fotku s poděkováním, a uvědomila si, proč mi na tom Óčku někoho připomínali. V tu dobu mě hodně zajímali a chtěla jsem je vidět, měla jsem sen, že je jednou budu moct slyšet a obejmout je. Tenkrát jsem ale na žádné koncerty nejezdila a nezajímala se o to. Když jsem ale našla koncert poblíž mě, strašně jsem si to přála, ale neměla jsem s tím žádné zkušenosti, ani já, ani rodiče, takže přemlouvání bylo obtížnější.
Na koncert jsem se však dostala, vzpomínám si, že mě tenkrát nejvíc ze všech písničiek zaujaly Etikety a já se při odjezdu neuvěřitelně těšíla, až je budu moct poslouchat pořád dokola, ale to tenkrát ještě nikde nebyly. A když jsem je pak poprvé slyšela z Katarze, staly se mojí srdeční písničkou, protože mi ten den vždycky připomenou a text je mi svým způsobem blízký.
Na autogramiádě, kde mi přišlo, že je lidí mraky (a o proti dnešku to bylo absolutní minimum), jsem se k nim snadno dostala, ale skoro ani nepromluvila, i když jsem si samozřejmě chystala úplnej monolog. Taky jsem se vyfotila a byla nejsluníčkovatější člověk na světě. V ten den mě už pak nic víc nezajímalo, jediný, kam mě to táhlo bylo zábradlí a bedlivý sledování kluků, jak se balí a odjíždějí. Předtím, než definitivně zavřeli dveře auta, jsem jako jediná z postávajících zamávala jak blázen a z jejich ,,Ahoj" jsem byla úplně vedle..
Pomalu jsem si tam začala přehrávat celý ten den, protože jejich ,,Ahoj" to tenkrát vlastně skončilo a já to brala jako uzavřenou záležitost a přijímala to, že tohle zažiju třeba až tak za rok. Ta myšlenka mě vcelku tížila, protože už tenkrát jsem si to nechtěla připouštět.
..V tu noc jsem jim ještě psala, cpala to na facebook a ráno se z toho všeho pořád usmívala, že jsem je fakt viděla! Tenktát jsem neměla tolik možností, takže snad byla moje radost dostatečně pochopitelná..
 Zní to vcelku úsměvně. Každopádně to tak bylo a já na to ráda vzpomínám.
Malešice - 22.4.2017

Den po tom, jsem byla snad ještě víc mimo, tenkrát jsem nevěděla, kdy je uvidím, a po všem se mi ,,stýskalo" potřebovala jsem je vidět znovu, protože svým přístupem si mě získali mnohem víc, než kdykoliv předtím. Pořád jsem si přehrávala zážitek včerejšího dne a pořád mě ničila myšlenka, že zkrátka nevím, kdy tohle zažiju znovu.

Pro Slzu byl kontakt s fanoušky vždycky důležitý, a myslím, že setkání po setkání je moje komunikace s nimi lepší, ale i tak mě jejich přítomnost dodnes uvádí do rozpaků.
 Pamatuju si, jak taťka tenkrát říkal, že mě to přejde, ale já mu pořád opakovala, že to není pravda. A víte co? Po roce a kousek, jsem stejně pravdu měla já!
Nevěříte?

Víc k tomu nepotřebuju dodávat. (:D)


Začátky byly zvláštní, vzpomínám na ně ale moc ráda, protože jsem měla pevnou vůli, věřila tomu, ale nikdy netušila, že časem mi dá Slza mnohem víc, než by kdokoliv očekával.

Všechno to pokračovalo dál, protože jsem se už od toho dne odmítala smířit s tím, že by to byl můj poslední koncert. Byla jsem do toho tak zapálená, že mi vyšlo vyrazit si na Utubering, tenkrát ten první, v červnu roku 2015. Tam jsem jejich koncert nestihla, ještě jsem bránu do světa koncertů neměla natolik pootevřenou, abych si vedla svou a zůstala tam. Za každou cenu jsem je však potřebovala alepsoň znovu vidět, obejmout je a mít možnost jim něco říct. Potřebovala jsem si koupit jejich tričko a náramek a přes merch jsem se tak nějak asi neměla dostat, ale dostala až k nim.. Objala je, a přála si, aby tyhle okamžiky nebraly konce.
Pokračovalo to pořád dál..
Díky Utuberingu jsem si doma najela na rozhovor nahraný Verčou a postupně jsme si začaly psát, poznávat se a teď na ní nedám dopustit! Mám k Verče obrovské pouto. Za tu krátkou chvíli, co se známe mi toho dala tolik, že to nelze vyjmenovat. Je to dlouhý příběh a jen težko bych sepisovala, co vše jsme spolu zažily, co mě naučila a v čem mě podpořila. Dala mi sílu, smích a v tolika věcech jsme si podobné.. Den po dni jsem jí poznávala víc..  Je to člověk, se kterým je každý den lepší.
 Spojila nás Slza a i za to jim dlužím jedno OBROVSKÉ DĚKUJI! Protože jsem našla skutečného přítele, který mi scházel a kluci mi dali možnost ho najít..

Verča je jeden z příkladů, že je úplně jedno, jak daleko od sebe jsme, protože jestli si rozumíme, nic nás nerozdělí..
Díky Slze znám ale mnohem víc lidí, mnohem víc lidí, kteří mi rozumí, podporují mě a mají mě rádi. Díky Slze nejsem stále svým způsobem ,,zaškatulkovaná" se svojí třídou, která mi zdaleka nerozumí tak, jako právě ti ostatní. Tahle prátelství jsou jiná, silnější.
 Sice všichni bydlí dál a nemůžu je vídat každý den, ale já za nimi vždycky ráda vyrazím. Česká republika je krásná a možná bych si to bez těch lidí neuvědomila tak, jako si to uvědomuju vždy, když navštívím nové místo naší republiky. V těchlech lidech nacházím oporu, a nezáleží na tom, jestli je vídám každý den, nebo jednou za měsíc. Tady platí věta ,,I když nejsem u tebe, vždy tu budu pro tebe.." (Článek SPOLU )
Zkrátka znám díky klukům mnohem víc lidí a mám tak větší rozsah a mnohem více zážitků.. ♥

Pomohli mi najít přátele, kteří mi každý den vykouzlí úsměv na tváři, berou mě takovou jaká jsem, jsou tu pro mě a ukazují mi, že jít si za svým sen a dělat to, co mě naplňuje, ať už je to fotit, psát, poznávat Česko, moderovat, nebo cokoliv jiného. Vždycky to má smysl, a nikdy se nesmím vzdát. Je to jeden z těch obrovských důvodů, proč je pro mě tahle kapela tak moc důležitá.
Našli mi to, co jsem postrádala.
Liblice - lokalita natáčení videoklipu Celibát, miluju tyhle místa! ♥
Trochu jsem odbočila.., ale za zmínku to rozhodně stálo.
V roce 2015 jsem ještě navštívila autogramiádu k desce, která mě stále přesvědčovala o tom, kam patřím, a proč jsem se rozhodla podporovat tak moc právě je. Každý den mě něco přesvědčuje, věřit jim, podporovat je a nikdy nepřestávat.. Skvělá hudba i složitější texty ve spolupráci s Ondrou Ládkem, to je zkrátka Katarze, díky tomu jsem si uvědomila, že důležití jsou nejen Petr a Lukáš.. Důležitý je celý tým.


Po stránce jejich hudby.. je energická, výraznější a taková, která se mi líbí. Je to jejich styl. Stejně jako texty psané sice Ondrou, ale taky jejich osobním životem. Líbí se mi na nich ta jedinečnost, musíte význam těch textů hledat. Občas vám to dojde hned, občas to chce víc pozornosti a to mě na tom baví. Stejně jako nevšední klipy vypracované do posledního detailu každičkého záběru.


V roce 2016 jsem nepřestávala věřit tomu, co dělám. Rok 2016 byl jeden z mých nejoblíbenějších. Poznala jsem spoustu nových lidí, navštívila nespočet nových míst a prožila spoustu skvělých momentů, na které budu vzpomínat ještě hodně dlouho.
  Například..? Zažila jsem se spolužačkou Zuzkou svůj první halový koncert a Zuzka mě díky tomu začala v tomhle víc chápat. Vyrazila jsem si místo školního výletu na koncert do Prahy, kde jsme s Verčou viděly mého taťku upozorňujícího na to, že jsem jeho dcera...(fajn vzpomínka, viz fotka nahoře)..
 Poznala jsem se s Verčou ještě o něco víc a strávila s ní pět dní v kuse a navštívila videoklipová místa.
Pokračovalo to i v srpnu, kdy jsem poznala další nová místa, zažila s Verčou další koncert..
Na podzim jsem se podívala na křest jejich vlatní fotoknihy. Užila si další koncert, tentokrát v rámci turné ve Vamberku.. Mimochodem v ten den taky Petr ukončil svůj kanál a rozhodl se být na Youtube sám za sebe. Myslím si, že je to jedině dobře, ne všichni s tím stále souhlasí, ale Petrovi tenhle styl sedí víc, a je z toho znát, že on se v tom konceptu cítí lépe.. navíc dává ve svých videích šanci ukázat, že střihy mu prostě jdou a je potřeba sledovat každý záběr, protože to za to stojí.. Ta práce, kterou si s Youtube stále dává, i když by nemusel. Toho bychom si měli vážit.
Ke konci roku jsem se stihla podívat ještě na generálku Slavíka, a vzala na koncert do Ideonu svojí mamku a přesvědčila jí, jak moc to pro mě všechno znamená.
Takhle jsem vás opět malinko provedla tím, co jsem díky Slze zažila v uplynulém roce (více ZDE).
Rok 2016 byl úspěšný i pro kluky, protože každý klip, nová spolupráce, každý projekt a zkrátka každý malý i velký krok a víra, je důvod k úspěchu.

Taky, když přicházíte do obchodu, přitahují vás nejvíc tyhle barvy?

Teď je rok 2017, zažila jsem koncert v hale.., koncert v rozblácených Malešicích, kde jsem se poprvé viděla s Bájou. Nebo si vyrazila na výlet po ZOO, o kterém se nikde ve velkém zmiňovat nebudu, přesvědčili mě tam však, že společně tvoří něco, co chci znát a navíc, i když se možná tak nezdají, mají skvělý smysl pro humor.
O tom mě asi přesvědčili už dávno, tak dejme tomu, že jsem si to tam potvrdila..

Za tyhle neskutečně krásný dva slzaholický roky vděčím jim. Dva roky podpory, se kterou chci nadále pokračovat. Miluju sledovat jejich úspěchy, malé i velké kroky v kariéře. Začínali celkem neznámí. Byli ale  připraveni a od prvního singlu se vydali ke hvědzám.. Pořád na sobě pracují a já to sleduji a sledovat chci, chci vidět jejich snahy nám něco předat, jejich muziku a talent. Mít na tom nějaký podíl. Vydali spoustu klipů, získali mnoho ocenění, vydali CD, knížku, projeli spoustu festivalů, koncertů a vlastní turné a já v ně nikdy nepřestávala věřit. Vím, neznám je dobře natolik, abych mohla říct, že se od doby své slávy nezměnili. Ale za dobu, co je podporuji, mají ke všemu pořád zodpovědný přístup, dělají pro fanoušky soutěže a akce a i na nás je, abychom se jim správně odvděčili a u různých soutěží psali komentáře s rozmyslem. Pořád stoupají výš, pořád jsou stejní usměvaví sympaťáci, pořád jsou to oni, úplně ti stejní, jako na fotce, kde jsem je viděla poprvé, vděční a skvělí. Nikdo pro mě z interpretů neznamenal to, co oni a pochybuji, že se to změní.
Ano vím, že dospěji, ale taky vím, že až budu dospělá, nebudu pubertální Slzaholik (a nebo budu), i přesto vím, že s nimi tak nějak vyrostu, protože to, co mi dokázali dát, si chci uchovat napořád. Nikdy na to nezapomenu a i kdyby to už nebylo v budoucnu tak intenzivní, vždycky pro mě budou mít velký význam a vždy pro mě budou znamenat spoustu krásných vzpomínek.
Možná i díky nim, jsem SarahOnlySarah, protože občas těch myšlenek a zážitků bylo tolik, že jsem je někam potřebovala ventilovat.. Chci na tomhle blogu předávat energii, tu kterou mi dává Slza, okolí, přátelé, rodina a záliby. Tenhle článek slouží jako poděkování. Původně to měl být dopis pro ně, ale proč se o to nepodělit se všemi?


Za uplynulé dva roky jsem se v něčem našla, spoustu toho zažila, zkusila, občas i ztratila a možná se i nějak změnila, možná si teď mnohem víc věřím, jsem víc usměvavá, změnila jsem postoj, mám po boku skvělé lidi a snažím se být co nejvíce pozitivní, i když je to možná občas složitější. Málo kdo ví, že před jejich začátky jsem neměla tolik odvahy. Zkrátka jsem to JÁ, a za tuhle dobu jsem to svoje JÁ skutečně poznala.

Na závěr je ale taky hodně důležité poděkovat i svojí rodině, protože i kdyby Slza byla sebevíc skvělá, bez jejich podpory, svolení abych mohla takhle cesovat a tohle zažívat, bych to nikdy nepoznala. Je to neskutečně důležité a jsem za to moc vděčná, i za to, že mě konečně po takové době pochopili. Je to úplně něco jiného, než interpreti předtím, u kterých jsem říkala navždy, protože to nikdy nebylo takové.
Slza mě svým zpúsobem zkrátka tvoří a ani oni si nemůžou uvědomit, že vážně všechno tohle se nějak stalo jejich zásluhou, aniž by to sami věděli.

Doufám, že rok 2017 bude ještě víc úspěšný, že vznikne nová hudba a pro mě nové zážitky. Díky jejich chování, sympatiím, hudbě, klipům a vystupováním před veřejností tvoří komunitu, do které patřím a patřit chci. Pořád mám snahu vzít každou možnost, kdy je můžu vidět a slyšet, i když si mnozí říkají, že mě to možná brzo omrzí, ba naopak, koncert po koncertu potřebuji víc a víc. Těším se na další úspěchy a na to, až je budu v příštích měsících stále hrdě podporovat.


A víte, kdo by si ještě zasloužil pár řádků? Lukáš! Žádnej posluchač Slzy totiž nerad myslí na to, co by se stalo, kdyby jeho vášeň k hudbě, cílevědomost a sen vytvořit vlastní kapelu nebyla taková. Kdyby tenkrát Petr nesdílel svoje covery a kdyby Lukáš nenarazil právě na něho. Občas se zapomíná  na to, kdo za tím vším stojí, ale to by se nemělo.
Celý tým kapely má za sebou od začátku obrovský kus práce, od začátku měli nějakou vizi, je to pro mě motivace. Nevěděli do čeho jdou, ale přesto to zkusili a jsou tam, kde jsou.


Možná to všechno zní klišé, možná to zní fanaticky. Všechno je to ale souhra okolností za které jsem moc ráda a pořád mám pocit, že tenhle článek je málo, dala jsem do něho však všechno.
Možná se to chápe líp, když něco z toho zažijete a já vám moc přeju zažít alespoň jeden koncert, protože to za to vážně stojí!
Věřím, že si tenhle článek svoje lidi najde. Stejně tak, jako si svoje lidi našla hudba kluků..

Děkuji za přečtení, případné sdílení a za vaší podporu, rozvíjet se v tom dál.

Je to prostě srdeční záležitost.. A ráda si to přiznám. Pamatujete, jak jsem na začátku psala, jak byl můj sen je vidět? Nikdy bych netušila, že díky jednomu koncertu budu právě teď dopisovat poslední řádky na můj blog o tom, jak byly uplnulé dva roky po jistých stránkách úžasný. Pořád tomu tak nějak nedokážu uvěřit!
 Nikdy se toho nechci vzdát a kdybych musela... ,,Stejně vím, že mě to bude vždycky brát..."

 DĚKUJI VÁM A TAKY.. 
DĚKUJI, SLZO...!!
Jste jedním z mnoha důvodů se smát.. Nenechat si to zdát a prostě žít.  

(Fáze pád, chápem se, že?)
Kdo knížku nemá a nikdy si jí neprohlížel. Měl by. Fotky jsou skvělý a je tam plno informací! Když si tu knížku prohlížím, vždycky se tak nějak najdu.. a nejen na fotkách! :D


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
 KŘEST KNIHY A KATARZETOUR VE VAMBERKU
SPOLU
MŮJ ROK 2016
 Mimochodem, klip Ani vody proud jsem krátce rozebírala v minulém článku v sekci hudba.
Mějte se!!♥



pondělí 24. dubna 2017

☀️ BUĎ ŠŤASTNÝ ☀️

 Omlouvám se, že některé typy nejsou doplněné fotkami, ale ne všechno jsem tak nějak sehnala.



Neber to jako návod, jak být šťastný, ber to jako návod jak si zlepšit den.. ♥ Nebo to ber tak, jak chceš..♥
Ahoj!
V dnešním článku bych vás chtěla především inspirovat a pokud se mi to nepodaří, alespoň doufám, že vás potěším, že se alespoň pousmějete, zlepší vám to den, nebo vás to donutí si na chvíli odpočinout. Vlastně toho se snažím dosáhnout vždy, když nějaký článek publikuju.
Dnes se budu snažit poukázat na to, že je důležité radovat se z maličkostí a mít vždy něco, co vám dobrou náladu a úsměv na tváři vykouzlí ve chvíli, kdy je to nejvíc potřeba.
Já se snažím být tak nějak sluníčkovej člověk, pozitivní a usměvavá, ale je jasný, že to nejde úplně vždycky. Občas mám náladu, kdy hledám pozitivum úplně všem, občas na to ale nejsem naladěná.
V tomhle článku hodíme negativitu stranou a povšimneme si maličkostí.. Tyhle řádky slouží jako typy na to, co vám může zlepšit den!

Věcí, které nám zlepší náladu a učiní nás šťastnými je spoustu a jsou všude kolem nás, stačí otevřít oči a nechat hlavou proudit pozitivní myšlenky, možná máte svůj vlastní typ a možná se tím mým alespoň trochu inspirujete.

POČASÍ

 Asi je celkem nepotřebné zmiňovat, že sluníčkový počasí vytváří sluníčkovou náladu. Já mám ale ráda i počasí čerstvě po dešti, nebo i když prší (ale já se na to můžu koukat z tepla domova). Podle mě má totiž počasí na dobrou náladu celkem vliv..

PROCHÁZKA

Procházka na oblíbené místo je podle mě skvělý nápad, je to prostor pro průchod myšlenek, jste na čerstvém vzduchu a můžete si tak svoje oblíbené počasí užít úplně stoprocentně, ať půjdete sami, nebo sebou někoho vezmete, u mě ve městě jich pro mě tolik není, přesto zrovna tohle místo, co je na fotce, mě nějakým způsobem baví a ráda tam chodím fotit, nebo prostě sedět a přemýšlet.



VÝLET

Výlet a procházka asi není takový rozdíl, i když výlet zabere víc času. Navštivte svoje oblíbené místo, opět s kýmkoliv chcete, užijte si počasí a třeba něco nafoťte (výlet bez fotáku pro mě není výlet). Mě výletování po Česku dost baví a zatím mě nějak nemrzí, že na výlety do zahraničí nemám tolik možnost.. 


NÁSTĚNKA a MÍSTO SNŮ A INSPIRACE

Jedna z nejgeniálnějších věcí, co vůbec může existovat. Nástěnka, či polička s věcmi, které máte rádi a chcete je mít na očích je něco, co tvoří v mém pokoji ty nejoblíbenější místa.
Nikdo vám neurčuje, jak má vaše nástěnka vypadat, v mém případě spíš už kus zdi. Vytiskněte a připevněte si tam všechno, na co máte skvělý, bláznivý, nebo úsměvný vzpomínky. Znázorněte si tam, to co milujete, fotky s přáteli, vstupenky z akcí, to, co vás inspiruje, tweety vašich lavrbojů (hah), vtipný chaty s přáteli..., všechno, co vás tvoří a má to třeba osobní význam jen pro vás. Třeba fotky Zdeňka Pohlreicha, obal od dráčka. Všechno, je to na vás. Nebo si tam hoďte  i něco motivačního. Inspirativní věci, místa, kam by jste si přáli vycestovat, wihlist přání, motivační popisky a citáty...
Jo a nezapomeňte na hot fotky Shawna Mendese, dík. :---)
Může toho být milion, můžou to být třeba jen tři fotky, je to prostě váš prostor. Já se občas děsím, že polepím celou zeď, ale úplně miluju si to prohlížet, vzpomínat a prostě mít z toho radost, ať je to jakkoliv přeplácaný vaše nástěnka = váš prostor pro sny, přání, motivaci, inspiraci a vzpomínky. (A hot fotky Shawna Mendese).
Navíc při vyrábění  a nacházení takových fotek a věcí si zavzpomínáte a i to vám může zlepšit den!
Já osobně si ráda vylepím klidně 5 divnejch plakátů jak největší fanatik a zkrátka, když přijde ke mně do pokoje pozná, kdo tam traví svůj čas. 

No a oblíbené místo inspirace? U mě tvoří moje polička s CD, polička s knihami, které mám nejradši a nebo zkrátka jedno volné místo, kde si vystavím něco, co vypadá dobře a je tam něco, co si ráda připomenu, nebo, co miluju a na nástěnku se to přilepit nedá.

Je to úplně skvělý, jak nástěnka, tak tyhle místečka a zákoutí pokoje. Svoje krásné vzpomínky si převedete na hmotné věci a můžete si je prohlížet  ♥
A nemusí to být jen nástěnka, stačí si to třeba vlepit do sešitu a vytvořit si tak knížku plnou všeho, co milujete. Hlavně si to někde zvěčnit.



ZÁLIBY

Najděte si čas a dělejte, co vás baví, či zkuste něco nového, sám, s přáteli, je to úplně jedno.
Já třeba svůj volný čas nejraději investuju do focení, psaní, čtení, výletů a koncertů...
Snažím se v tom všem pořád zlepšovat a zkrátka každý den něco udělat pro svůj sen, protože moje záliby tvoří kus mého já.
 A co se týče zkoušení něco nového, tak třeba já bych se chtěla naučit španělsky a jezdit na kolečkových bruslích.. (:D)
Podle mě pro každého existuje něco, co ho nějakým způsobem dokáže naplňovat a stačí to akorát najít.

HUDBA

Páni nejlepší jsou chvilky, kdy se prostě vžiju do svých oblíbených písniček, buď jenom ležím, vnímám text ,nebo tancuju po pokoji a zpívám (a mám paranoiu (od slova paranoidní), že mě někdo sleduje) , nebo u toho píšu. Miluju to, je to skvělý odreagování!
Tohle se snažím praktikovat každej den. Neexistuju bez alespoň půl hoďky toho, kdy si prostě nechám hrát pořád dokola jedny a ty samý písničky, co chci a co miluju, nebo si pustím celé album a prostě se vžívám.
Protože po tom, když jsem na koncertě (další chvíle, které mě dělají šťastnou) si to pak užívám mnohem, mnohem víc. Miluju to, někoho podpořit a prostě se tomu oddat.
O koncertech už jsem článek psala, k přečtení je ZDE..




No a když už jsme u těch písniček, vsadím se, že velká většina Slzaholiků si momentálně sjíždí novej videoklip, ráda bych se u něho na chvilku zastavila, protože jsme společně s některýma na Instagramu řešili, o čem ten klip je a jak to souvisí s textem. 
Zezačátku jsem si myslela, že je to o tom, že je důležité, aby se dva lidé ve vztahu navzájem přijímali takoví, jací jsou. Pravda je ale jiná. Zeptala jsem se zdrojů, co to musí vědět ze všech nejlíp a vlastně ten klip skvěle sedí i k dnešnímu článku, protože ,,Je to o tom, abychom na vše nahlíželi pozitivně, i přestože to nemusíme mít vždy nejjednodušší, vždy musíme mít něco, pro co bojovat. Něco, co nás drží nad vodou" tak jsem si ten text projela a dávalo mi najednou ještě větší smysl. O videoklipu je na Óčku článek a kdo ho viděl, tak ví, že Lukáš tam má hlavní roli s nadpřirozenou schopností. Lidé, včetně jeho spřízeněné duše se ho bojí, ale on to i tak zvládne a všemu negativnímu se postaví.
Kluci sami říkali, že to není hudba pro nejmenší a jak vidíte, i mně to chvilku na pochopení trvalo, ale je to něco, co na tom miluju, tu ,,zapeklitost" a zkoumání toho o čem to je. Texty jsou jedinečné, nejsou průměrné, hudba je chytlavá a klip je skvěle zpracovaný, natočený a dokonale vymyšlený!
Výsledek stojí za to zhlédnout, protože kdo to neviděl, neexsituje! (:D)

No přiznejte si, kdo neposloucháte nic jinýho? 
Mimochodem co nová Mendesovka, která se v překladu jmenuje ,,Není nic, co by mě táhlo dolů"? neboli  There's Nothing Holdin' Me Back ?
No nesedí to taky tak trošku k tématu dnešního článku? 
Protože i texty, ve kterých se skrývá motivace, či cokoliv podobného, i to mi zlepšuje ráno, den, noc.. vždyť já písničky poslouchám pořád... 

PŘÁTELÉ

Přátelé jsou pro mě lidé, kteří mě znají natolik, že vědí, co mě tvoří sťastnou. Ráda s nimi řeším totální hovadiny, vyprávím trapný vtipy a rozplývám se nad hot fotkama Shawna Mendese o půl třetí ráno :)))) 
Však, co je na tom divnýho, hlavní je, že mi to zlepší náladu ♥
Stačí jeden takový telefonát, nebo pěkná zpráva...
Nebo přestávky, kdy řešíme, proč je Bellamy nádherný (čau Zuzko)
Jsem za všechny svoje přátelé moc vděčná, protože mě přijmou takovou jaká jsem. Děkuji! 



 

FILM, SERIÁL

Pokud nejste typ, jako já, že seriály berete smrtelně vážně... Já teď žeru The100 a tam se spíš vztekám, teda..
No ale, stačí si pustit třeba nějakou oblíbenou pohádku a totální kraviny, co dávají na dětských kanálech, třeba jsem měla ráda takovýho toho dinosaura, co byl fialovej.., bylo to velmi procítěné! :))
To je dost blbej typ, kdo by se ve svým volným čase koukal na nějakou fialovou obludku?
 Prostě zkoukněte nějakou hovadinu, proč ne. Skvělej důvod k prokrastinaci..:D

OBLÍBENÁ KNÍŽKA

No, ne že bych ve chvílích, kdy chci zlepšit náladu, byla schopná přečíst celou mojí milovanou sérii Dech, ale stačí třeba oblíbená část, u které se rádi zasmějete, nebo rozpláčete, protože to je vaše osobní chvilka, takže proč ne?
Nebo stačí třeba listovat fotoknihou, podobné té, jako je SlzaObrzem, to je totiž chvilka pro mě! ♥


,,MOJE" CHVILKA

Nejsem si jistá, ale podle mě se tak jmenuje dokonce nějakej časopis pro ženy.
Ale tohle jsem neměla na mysli.
Udělejte si chvíli pro sebe, je to mířeno skoro na vše, co jsem tady zmiňovala. Na poslech písniček, četbu knížek, záliby, procházky, výlety, nebo třeba ten seriál. Je jedno jak je to na dlouho, ale udělat si chvilku pro sebe je fajn. 
 ,,Chvilka pro mě" ale nemusí znamenat tyhle věci, můžu si třeba jenom prohlížet tu svojí nástěnku.
Vaše chvilka může být minuta, hodina, půl dne, vždyť je to jedno.


 NÁKUPY

Udělat radost sám sobě, koupit si něco, co už dlouho chcete, nějakou knížku, nebo zkrátka to, co se vám zalíbí. To já zas tolik nepreferuju.. Proto jsem to tak zestručnila. I když CD a knížky, to je moje slabina :D.. a vstupenky!


OBDAROVÁNÍ DRUHÉHO

I to je důležité. Myslet na ostatní. Třeba kamarádovi, co bydlí dál poslat obálku s nějakým vtipem, malým dárkem. Nebo zkrátka stačí pomoct mamce vynést myčku, nebo udělat nějakou činnost, kterou víte, že nemá ráda, a udělat jí, aniž by vás o to žádala.
Vzpomíná někdo na tenhle článek?

SKVĚLÝ JÍDLO

Hranolky. Pizza. Nebo třeba jen ledová tříšť, či ledovej čaj s citronem. Zkrátka zhřešit a dát si něco, co si dávate jen občas.
I když teda ten citronovej čaj teď piju hodně, ale miluju to.
Nebo si můžete zkusit něco uvařit (já se dostala nejdál k polívce z pytlíku).

RODINA

Na to se nesmí zapomenout. Stačí zkrátka nějak strávit společný čas, tak, jak to máte rádi. Rodina je nejdůležitější, ale já mám pocit, že v pubertě neumím dávat tolik najevo to, co cítím..
#ProblémkyPuberťáků

Taková ta rodinná momentka, kdy se brácha kouká do pračky :)))

INSPIRATIVNÍ LIDI

Kromě toho, že si dáte hot fotky Shawna Mendese na nástěnku, je občas fajn podívat se na internet a podívat se na nějaká videa. Já ráda sleduju Fínku (Tvoje Fína), Kovyho, nebo skvělý střihy Petra Lexy, mám fakt dost ráda, jak si vyhraje s každým záběrem. 
Díky videím se můžete něco dozvědět, nebo se pobavit.
Blogy tolik nečtu, ale ráda si občas nějaký prohlédnu. Vám určitě můžu doporučit SarahOnlySarah, která ráda říká trapný vtipy a pak se jim směje 20 minut o půl třetí ráno.

TVOJE FÍNA

ZÁPADY SLUNCE

Jedno z mých dalších oblíbených míst je okno, nejradši si na něm čtu během včera, stihnu tak pak zastihnout západy slunce. Občas nejsou zas tak boží, jindy jsou ale nádherný, fotogenický a dechberoucí.
A proto to miluju, protože každý den je západ slunce úplně jiný ♥

SPÁNEK

No a když už jsme u toho, vydatný spánek prosperuje dobré náladě #SarahOnlySarahdoktorkou , a já čím míň spánku mám, tím jsem protivnější a ospalejší.. Čím víc ho mám a můžu si přispat, tím jsem prostě spokojenější.. 
Stačí třeba jen i odpočinek, ten ale ne vždycky musí nutně znamenat proležet celej den v posteli.


ODSTRAŇTE NEGATIVA

Dejte pryč to, na co nechcete koukat. Třeba prostě roztrhejte rozvrh hodin, protože ho nesnášite. No a?  Stejně máte dalších x v žákajdě, tak proč se na něj ještě muset koukat jen tak? 
A pokud vás neštve hmotná věc, ale něco jiného, snažte se to vytěsnit z hlavy všemi typy, které jsem v dnešním článku uvedla! Vím, že ne vždycky je to snadné... Tak alespoň na chvilku..




USMÍVEJTE SE

Tolikrát jsem jela vlakem, tolikrát jsem se musela někoho na něco ptát a když jsou milí, hned je to lepší. Tolikrát jsem viděla jak se někdo usmívá jen tak. Tak to dělejte taky, usmívejte se i na cizí lidi a třeba je to tak potěší.
Nemusíte se nutně každýmu usmívat přímo do obličeje, ale stačí se pousmát. 
Ne, já nejsem vždycky pozitivní člověk, co je na všechny nejmilejší na světě. Ale stačí malý úsměv, milý přístup a hned se mám líp.
Pokud chce být někdo mým kamarádem, s negativním přístupem si mě nezíská..

Momentky, lel

ÚSPĚCHY

Radujte se z úspěchů, jak těch velkých, tak i těch malých, všímejte si přes den, co se vám vydařilo a radujte se z toho, z maličkostí.






To by bylo pro dnešek vše. Doufám, že jsem vám alespoň trošku poradila. Přenášejte dobrou náladu na druhé. Radujte se z maličkostí. Podle mě se to svým způsobem dá naučit. Já jsem taky nebyla vždycky taková a ani jsem nikdy nebyla dostatečně odvážná na to, prezentovat svoje zážitky, emoce, názory a svoje já.. O tom ale příště..
V neděli 30.4.!!!

Mějte se nádherně, myslete pozitivně a buďte šťastní... ♥ I když si uvědomuji, že ne každý den je ten nesluníčkovatější.


Vaše S.O.S 
To volaj sousedi, když mám svoje hudební chvilky...

Na závěr hot fotka Shawna Mendese ↓↓↓

Reakce na 1. fotku

Reakce na druhou fotku, co reaguje na první fotku.

:-----------------) Mějte se.

neděle 16. dubna 2017

Akademie a výlet po Praze



Ahoj!
Dnešní článek bude (snad) kratší, trochu odpočinkový a plný fotek.
Dneska se tady zmínim o tom, jak jsem moderovala, jak je fajn zkusit něco nového a taky krátce popíšu část našeho výletu po Praze, kde jsme ale ještě nestihly všechno, takže až si dáme druhou část, určitě vyjde další článek.
Taky mi přijde, že v poslední době, co je lepší počasí mi najednou jdou nápady snadněji, než v zimě. To je asi dost zvláštní, ale jarní počasí je prostě skvělý. Miluju světlo, který je teď do pozdějších hodin, než v zimě, dá se tím pádem sehnat více času na čtení na okně a na focení a VÝLETY! Zkrátka nějak mi to na jaře víc myslí..(Možná. Občas. Vyjímečně :----) )...

Na příští dvě neděle už mám články rozplánovaný a inspirace stále přichází a je to prostě skvělej pocit! ♥

Celkově duben je zvlášní od začátku a průběh zatím taky, to bych ale nechala na konec roku 2017...
Dnes se zaměřím na moje druhé moderování a poznávání nových míst v Praze!

Začala bych tím, co bylo dřív a to tedy Akademie DDM v naše městě. Já upřímně nevím, proč se tomu říká ,,akademie" když tam je prostě jako každý rok skoro to samý, milion mažoretek a tak, zní to na to moc nóbl, ale je to cool a mě to hodně baví. Asi to má tak každý DDM ve městě, že si děti na kroužkách něco od října nacvičí a na přelomu března a dubna to předvedou.
Já jsem moderovala za svůj život dvakrát a vždycky to byla právě tahle akce. Letos už jsem z toho neměla takovou trému, jako minulý rok, ale i tak jsem byla trochu ve stresu. Ono to možná není ani tím, že je to před lidmi. Ale jako moderátor si musí člověk dát pozor na neuvěřitelnou spoustu věcí!
Postoj, mluvení.. jestli mluvíte POMALU, NAHLAS, SOUVISLE, usmíváte se, jste vzpřímení... Je toho mnohem víc, ale tohle není článek o tom ,,JAK MODEROVAT" je to jen takový krátky ,,report".
Vždycky to bylo těžší, ale mě to hodně baví.. 
Vlastně by možná bylo fajn osvětlit si, jak jsem se k tomu dostala.
O tom, jak jsem se v něčem začala nacházet a začala jsem se tomu věnovat už jsem článek psala. Odkaz je zde..
Ale o tomhle tam zase tolik zmínka nebyla. Tyhle věci, které jsem dřív tolik neprezentovala, například psaní, a potřeba to někam publikovat... Nebo jsem chodila i na procházky a chtěla to fotit. Nikdy jsem to nějak neřešila, a nechápu proč.. No a taky jsem tenkrát chtěla mít vlastní časopis a v DDM byl kroužek o novinařině, ale nakonec z toho kroužku vzešlo moderování. Jeden rok mi nevyšel, ten další už jo. A hned na první schůzce nám oznámili, že na jaře budeme moderovat. tenkrát jsem věděla, že do toho nepůjdu a byla jsem si tím jistá.
Nakonec jsem se ale přece jen rozhodla, že do toho půjdu. Mně, pokud jste si ještě náhodou ještě nevšimli, dělá občas problém zkusit něco novýho. S lidmi, co teď okolo sebe mám, to jde snáz, než dřív.
Dlouho jsme to cvičili, byla to obrovská zkušenost a za ten první rok jsem se toho naučila skutečně hodně a tak nějak do toho světa moderování nakoukla. Tenkrát jsem si myslela, jak je to snadný, ale den po dni jsem zjišťovala, kolik je toho potřeba vědět, znát a na co si dávat pozor. Ale bavilo mě to, čím dál víc.
Tenhle rok jsem se taky těšila, a se zkušenostmi z minulého roku už jsem to zvládala lépe a víc a si to užívala. 
Baví mě to, jsem za tyhle zkušenosti moc ráda a uvědomuji si, že všechno z toho, co mě teď baví, souvisí s žurnalistkou a že tak díky tomu vím, co bych si přála dělat do budoucna.
Letos moderovaly společně se mnou i mladší děti ve věku okolo 10-12 let, ale naše vedoucí Zuzka Pavlíčková je vypracovala úplně skvěle, stejně tak i mě, všichni jsme to zvládli a věřím, že příští rok to bude ještě o něco lepší!
Děkuji za tuhle možnost a vám tímhle chci předat, že zkusit něco nového není na škodu, hlavně překonat strach a něco zkusit, když se to nepodaří, stačí si říct, že chybami se člověk učí!
A ještě jedna věc. Pokud se vám zdá, že něco jako uvádění mažoretek moc prožívám, každý nějak začínal.
Jednou to budu zabíjet jak Leoš Mareš :--------)
Jinak omlouvám se, z akademie žádné fotky nemám.

Teď bych se pomalu přesunula k výletu po Praze.
Jela jsem tam, jak jinak než s Verčou. protože Verča je chodící navigace, sestra s jiným přijmením a taky prostě je to Verča, takže to nemusím nijakm dál odůvodňovat :D
Jely jsme jen my dvě, a byl to vcelku typický výlet, jaký jsme měly tenkrát v létě a už mi to dost chybělo ♥




Jako první jsme navštívily Trojský most v Holešovicích, kde kluci se Slzy fotili fotky do Asus kalendáře.. A kdo by to byl řekl, že místo pod mostem je tak fotogenický a má svoje kouzlo?
Mě to ta na fotky přijde naprosto ideélní, tak vám jich sem pár vložím!
Fotogenický je ale i cekově vzhled mostu.


Snaha byla.. :D
Momentky nad momentky..

Všimněte si mého výrazu...



U Troji ještě chvíli zůstaneme. Pokračovaly jsme k Trojskému zámku....
A cesta tam stála za to, abych chvilku zastavila a něco si nafotila

 
Zámek se ale, jak jsme při příchodu zjistily, otevíral až za dvě hodiny, ale nám se to do centra nevyplácelo a tak jsme čekaly před ZOO, šly na jídlo a streamovaly.


 Kvůli otevírací době jsme bohužel ztratily celkem hodně času,ale Trojský zámek je kouzelné místo ♥
Posuďte sami..








A jsou tam taky skvělý rozksvětlý stromy se kterýma mi ladila mikina! :D



Potom jsme navštívily Valdštejnskou zahradu, ta ale nebyla tak klidná, jak jsme si myslely, ale bylo to další skvělé místo! A byl tam páv. Bojím se ptactva, takže mezitím, co Verča se kochala pávy, já si fotila stín.. :D


 Na mě to místo ale udělalo dojem, zkrátka kousek přirody v centru Prahy.. ♥

Všimněte si, jak je jednou zamračeno a pak je zase nádherný azuro... :D





No, pak jsme si ještě na moment udělaly nákupní vložku a vyrazily na Smíchov, taky jsme skončily v Mekáči (jak jinak)... skočily jsme si posedět na vysluněnou Náplavku a pak mě Verča donutila zkusit si něco nového a ochutnat Starbucks, jo, taky se přidám k těm, kteří to milují.. ♥


Jediná fotka v tomhle článku, vyfocená mobilem. LenovoA5000 je nej:))

Horká čokoládo ze Starbucksu, co vypadáš extrémně blogersky, můžu tě pít každé ráno? :)))

No, možná to vypadá, že jsme toho nenavštívily tolik, problém byl v tom, že nás zdržel ten zámek, já nastydla a bylo divný počasí, chvíli se schylovalo k dešti, chvíli to bylo na koupání..
Jsem ráda, za další takový výlet, kdy můžu poznat nová místa a užít si společný čas s někým, na kom mi tak moc záleží ♥
Příště se chceme vydat do Hostivických rybníků, Prokopského údolí, už mi hodně chybí Kazín (to se nedá stihnout za jeden den :D), taky by mi konečně mohlo vyjít asi x vyhlídek včetně steřchy Tančícího domu...♥
Ale v ten den jsem se necítila ve svojí kůži, něco na mě lezlo a teď se toho zbavuji, abych mohla příští týden objevovat něco dalšího..
Praha je prostě nádherná, má svoje kouzlo a já miluju se po ní toulat, proto určitě očekávejte další články podobného konceptu, které vás třeba inspirují.
Já Prahu prostě miluju! ♥

Doufám, že se vám článek aspoň trošku líbil, tentokrát v něm zas tolik čtení nebylo. Příští články už jsou v procesu a na všechny se moc těším! Minulý najdete ZDE.
Děkuji za podporu, přečtení a těším se příště!
S.O.S 


Bonus pro nejlepší lidi na světě, co to dočetli až do konce..
Můj výraz na to WTFPOČASÍ ↓



 Verče to počasí přišlo skvělý.
Tak si něco šlehla.. ↓

Mějte se ♥ :D